Szparagi krótko obgotowałam w osolonym wrzątku (ok 3 min). Całość albo smażymy, albo zapiekamy ok 15 min w piekarniku ok 180stopni 15 min. Ja na maśle klarowanym podsmażyłam cebulkę i plastry boczku. Boczek zdjęłam z patelni. Dorzuciłam sos pomidorowy dobrze doprawiony ziołami, po chwili przekrojone pomidorki, na sos wbiłam jajka, na gór szparagi zawinięte w plastry boczku, doprawiłam. Całość smażyłam pod przykryciem na małym ogniu ok 5-7 min do ścięcia się białka jaj;)
Bez glutenu / Bez nabiału / Kolacje / Low carb / Paleo / Śniadanie
JAJA ZAPIEKANE ZE SZPARAGAMI Z BOCZKIEM W POMIDORACH
- 15
- 1
- KCAL - 398 g
- WĘGLOWODANY - 9 g
- BIAŁKA - 27 g
- TŁUSZCZE - 30 g
Składniki:
- szparagi zielone
- 3 jaja
- sos pomidorowy
- pomidorki koktajlowe
- boczek ok 40g
- cebulka
- świeża bazylia
- masło klarowane/olej kokosowy do smażenia
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!